Skidanje muzike sa YouTube-a

youtube konverter

Slušajući muziku na YouTube-u poželeo si  da neku pesmu skineš i prebaciš u svoj telefon kako bi mogao kasnije da uživaš u njoj i bez interneta? Hoćeš da sa YouTube-a skineš muziku u mp3 formatu ali ne znaš kako da to učiniš? Pa dobro na pravom si mestu, ja ću ti objasniti najlakši način za besplatno skidanje muzike sa YouTube-a, korak po korak, kako bi sam mogao da poskidaš koliko god pesama ti želeo.za besplatno skidanje muzike sa YouTube-a

Postoji više načina na koji možeš da skineš pesmu sa YouTube-a. Jedina glavna stvar koju treba da učiniš za svaki od ovih načina jeste da im proslediš kopiju veb adrese (URL) videa sa Youtuba (ako ne znaš, to je ono što piše gore u pretraživaču dok slušaš pesmu, što počinje sa https://www.youtube…).

Postoje usluge na mreži sa koijh možeš direktno skidati muziku sa YouTube-a onlajn i dobiti mp3 fajl, a postoje i programi koji se mogu koristiti kao pretvarač iz YouTube-a  u mp3, jednostavni su za korišćenje, besplatni su i mogu se koristiti na Windows i Mac računarima.
Udobno se smesti, pažljivo čitaj moja upustva korak po korak i sa lakoćom ćeš uspeti da ostvariš to što želiš.

U nastavku možeš kliknuti na linkove u sadržaju da bi odmah otišao do dela teksta kojeg želiš.

Sadržaj:

   Stranice za besplatno skidanje muzike

  Skidanje preko programa

PAŽNJA:  Skidanje muzike sa YouTube-a zaštićeni copyright-om računa se kao zločin. Ovaj tekst vodič služi samo za informisanje. Ne odgovoram u slučaju da ove informacije koristiš na pogrešan način.

Stranice za besplatno skidanje muzike

FLVTO

konvertor youtube mp3

Jedan od najjednostavnijih načina za skidanje muzike sa YouTube na mp3 jeste FLVTO koji radi direktno preko tvog pretraživača (Chrome, Mozila itd.) – znači onlajn servis – koji kreira audio fajl u format MP3 (možeš takodje izabrati i MP4, MP4 HD, AVI, AVI HD koji ti omogućuje skidanje video format ) visokog kvaliteta.

Da bi koristio, trebaš uneti veb adresu (URL) YouTube snimka (kao što rekoh gore to je ono što počinje sa https://www…) u polje Enter the link to the media i obrati pažnju da ispod u padajućem meniju bude izabran MP3.

Kada si to odradio, klikni na dugme CONVERT TO, i sačekaj nekoliko sekundi dok sistem obrađuje zahtev. Kada se to završi, pojaviće ti se dugma koja možeš pritisnuti : pritiskom na dugme DOWNLOAD započinješ skidanje pesme koje si prethodno odabrao i uneo, na dugme CONVERT ANOTHER VIDEO (u prevodu ‘pretvori drugi video’) vraća te na početnu stranicu gde unosiš veb adresu videa za skidanje.

Convert2MP3

skidanje muzike mp3

Još jedan način kako da skidaš muziku sa YouTube na mp3 bez upotrebe nekog programa jeste convert2mp3. Ovaj servis je sličan kao i prethodni samo što ovaj ima mnogo više različitih formata za audio kao i za video. Kvalitet je takodje visok i sa lakoćom ti omogućuje skidanje sa YouTube u mp3.

Da bi koristio ovaj servis, takodje treba prvo da kopiraš URL YouTube videa i nalepiš u polje pod nazivom Insert video link (URL) and select format i pored tog polja možeš izabrati video ili audio format koji želiš, u tvom slučaju treba da stoji MP3.  

Kada klikneš na dugme convert započinješ obradu konverzije koja traje nekoliko sekudni i nakon toga ćeš biti prebačen na stranicu sa koje možešjednostavno skinuti pesmu na kompjuteru klikom na zeleno dugme Continue koje se nalazi u donjem delu stranice i posle toga isto na zeleno dugme Download da bi završio posao.

OnlineVideoConverter

skidanje muzike sa yt

Za kraj, jedan od najboljih sajtova po mom mišljenju jeste OnlineVideoConverter Ovaj sajt ti omogućuje skidanje, izmedju raznih audio i video formata, video snimkove koji su duži od 90 minuta. Mnogi sajtovi to ne dozvoljavaju, pa je zbog toga jedan od boljih ako si planirao da skineš miks pesama.

Za ovaj sajt kao i za ostale treba da nalepiš URL u odgovarajuće polje i ispod toga, možeš izabrati format u koji hoćeš da pretvoriš video – u tvom slučaju predpostavljam zeliš samo audio, pa izaberi format .mp3 (što je već izabrano) – i klikni na narandžasto dugme START  >.

Sačekaj nekoliko sekundi da se video pretvori u izabrani format i klikni na plavo dugme DOWNLOAD koji će se pojaviti da bi skinuo pesmu.

Kada si kliknuo na dugme, pojaviće ti se prozor u kom možeš odabrati lokaciju na koju želiš da se pesma skine. Izaberi folder po tvojoj želji zatim klikni na Save.
Tvoja pesma je uspešno skinuta i smeštena u folder koji si izabrao.

Ako se vratiš na sajt odakle si skinuo pesmu kada si kliknuo na dugme DOWNLOAD, pored istog, na dugme CONVERT AGAIN prebacuješ se na stranicu odakle možeš izabrati prvu karticu od mogućih tri, onu na koju piše CONVERT A VIDEO LINK /URL, da bi nastavio sa skidanjem druge pesme, ako to želiš.

Skidanje muzike preko programa

Skidanje muzike sa Youtube-a preko programa ima svoje prednosti u odnosu na sajtove koji pružaju istu uslugu. Servisi onlajn omogućuju ti da skidaš samo jednu po jednu pesmu, dok programi imaju opciju kojom možeš i jednu celu plej listu jednim potezom da staviš na skidanje. Postoje i druge opcije i mogućnosti koje ovi sajtovi pružaju da bi ti olakšali proces skidanja, ali to ćemo polako razmotriti u daljem tekstu.  

Free YouTube to MP3 Converter

yt u mp3

Jedan od najjednostavnijih programa za skidanje muzike sa YouTube na mp3 jeste upravo Free YouTube to MP3 Converter.
Ovaj program je specifičan zato što omogućuje i skidanje svih video klipova koji se nalaze na nekom YouTube kanalu. Ali budi oprezan s ovom opcijom jer u nekim slučajevima kanal može da sadrži jako velik broj snimaka pa vreme skidanja i količina podataka mogu dovesti do grešaka.

Da bi koristio ovaj program za skidanje pesama, prvu stvar koju treba da uradiš jeste da je skineš sa gore navedenog sajta klikom na plavo dugme Download for Windows u donjem delu stranice. Pokreni .exe datoteku koju si upravo skinuo da bi započeo instalaciju pa klikni Da (ili Yes na engleskom). Posle toga pritisni OK da bi izabrao jezik i dva puta Next.

Kada se program otvori, gore levo na zeleno dugme Paste možeš ‘nalepiti’ URL YouTube snimka koji si prethodno kopirao. Na dugme Download započinješ preuzimanje tvoje pesme.

Ako kopiraš URL nekog klipa koji se nalazi u nekoj plej listi, u trenutku kada ‘nalepiš’ u program na dugme Paste, pojaviće ti se prozor koji te pita da li želiš da skineš celu plej listu i klikom na dugme Yes odobriš to i možeš započeti preuzimanje pesama klikom na plavo dugme Download.

Da bi promenio odredište gde će se pesme skidati klikni na Tools u gornjem meniju i zatim na Options.
Posle toga klikni na zutu ikonicu koja predstavlja fasciklu sa natpisom Output. Odmah ispod klikni na dugme Browse… i izaberi gde ćeš svoje pesme da smestiš pri skidanju. Zatim odobri klikom na dugme Select Folder i zatvori prozor na X da bi nastavio skidanje pesama.

Media Human YouTube to MP3

mp3 converter

Još jedan od programa za skidanje pesama MP3 sa Youtube jeste Media Human YouTube to MP3. Ovaj program je naravno besplatan i radi na sistemima kao što su Widnows, Mac i Ubuntu.

Da bi skinuo ovaj program za skidanje muzike sa Youtube na mp3 na svom računaru treba prvo da udjes na internet sajt ovog softvera i gore u meni klikni na reč Download. Zatim izaberi operativni sistem koji tebi odgovara (ako koristiš Windows 10 treba da izabereš Download for Windows) i sačekaj da se .exe instalacioni fajl skine u tvoj kompjuter.

Pokreni instalaciju klikom na fajl koji si upravo skinuo i u prozoru koji ti se pojavi klikni na Da (ili Yes na engleskom). Označi polje sa nazivom I accept the agreement. Zatim Next tri puta i za kraj Instal.

Kad si pokrenuo aplikaciju i kopirao URL Youtube snimka, klikni gore levo u programu Paste Link da bi dodao pesmu za skidanje, zatim, s desne strane programa, strelicu koja pokazuje na dole da bi započeo preuzimanje.

Ako hoćeš neku plej listu sa više pesama da skineš potrebno je da kopiraš link jedne pesme koja se nalazi u toj YouTube plej listi i da je dodaš u program (nemoj da započneš skidanje pesama). Ako dobro pogledaš na pesmu koju si dodao u programu, s desne strane možeš da vidiš dva kružića, jedan koji sadrži list a drugi koji sadrži lupu. Kada klikneš na kružić s listom u programu pojaviće ti se pesme koje se nalaze u YouTube plej listi koju si izabrao i možeš započeti preuzimanje muzike.

Da bi promenio odredište gde će biti skidanje pesama klikni na mali zubčanik u donjem levom uglu programa pa onda Preferences…zatim gore, videćeš jednu plavu notu sa ispod napisano Audio output, klikneš tu i odmah ispod na Choose… posle toga samo izabereš destinaciju i klikom na OK i posle toga opet na OK da bi završio.

Zaključak

Uživate u gledanju i slušanju muzičkih spotova na Youtube. U ovom tekstu smo naveli neke od načina kako da se audio deo reprodukuje u mp3. Određeni web sajtovi i programi mogu ukloniti audio deo bilo kog YouTube video snimka i pretvoriti ga u MP3 datoteku koju zatim možete da sačuvate u svoj računar ili mobilni uređaj. Nadamo se da smo vam pomogli ovim informacijama.