Top 3 aplikacije za pozadine za telefon – 2024

Želiš da promeniš pozadinu na mobilnom i da saznaš koje su najbolje aplikacije za lepe pozadine na telefonu u 2024? Možda ti je dosadila ista slika koju koristiš već nekoliko meseci unazad pa želiš nešto novo, ili možda još uvek nisi pronašao idealnu pozadinu koju bi voleo da koristiš. Pošto znaš kako wallpaper može moćno da izgleda na tuđim telefonima, jasno je da bi voleo to isto da imaš i na svom. Reći ću ti za početak da postoji mnogo neverovatno dobrih aplikacija koje možeš da skineš i začas postaviš savršenu pozadinsku sliku. Međutim, samo za nekoliko mislim da su najbolje.

Sada kada ovo znaš verujem da što pre želiš da instaliraš neku aplikaciju sa cool pozadinama za telefon. Ali čim malo počneš da kopaš desi se da zalutaš jer ti se pojavljuje gomila novih za koje nikad nisi čuo i ne znaš koja je najbolja. Ne treba da brineš! Na dobrom si mestu sada da rešiš ovaj problem jer ćeš u ovom tekstu saznati koje su najbolje aplikacije za pozadine na telefonu. Izdvojio sam nekoliko Android i iOS aplikacija za koje mislim da su odlične.

Sadržaj:

Pre nego što ti predložim nekoliko veoma popularnih aplikacija sa najboljim pozadinama za telefon, nije zgoreg da saznaš još nekoliko stvari.

Prvo, instaliranje aplikacije je jednostavno i ne predstavlja problem, potrebno je samo da nađeš onu koja ti se zaista sviđa. Ali ono što je važnije jeste da aplikacija mora odgovarati tvom modelu telefona. Dakle, ukoliko imaš Android onda i aplikacija za pozadine za telefon mora biti za Android. Ukoliko koristiš iPhone ili iPad onda koristi iOS aplikacije. Ali, postoje i mobilne aplikacije koje mogu biti idealna rešenja za sve uređaje, jer odgovaraju i Andriod i iOS telefonima.

Zato ostani sa mnom do kraja teksta da saznaš koje su aplikacije za pozadine za telefon najbolje i zašto. Siguran sam da će ti se dopasti i da ćeš naći idealnu pozadinu za svoj ekran.

Zašto biramo aplikacije za pozadine i kakve sve postoje?

Kada iz aplikacija biramo najbolje pozadine za telefon izbor se svodi na dve osnovne vrste pozadina:

  • obične pozadine – slike sa različitim kreativnim i inspirativnim motivima,
  • efekti, tj. žive pozadine za telefon sa natpisima ili live wallpapers (efekti, animirane slike, video zapisi).

Pozadine na pametnom telefonu bi trebalo da budu zanimljive, jer daju svakom uređaju jedan potpuno novi, jedinstven i dugačiji izgled. Svakodnevno pogledamo u telefon sigurno više od sto puta, a ekran je prvo šta ugledamo kada ga upalimo. Pošto statičan izgled može uticati na raspoloženje mnogo je bolje da se pozadina razlikuje, tj. da bude zanimljiva, inspirativna i interesantna za oko. Složićeš se sa mnom, zar ne?!

Aplikacije za pozadine za telefon

Sledi izbor najboljih wallpaper aplikacija za lepe pozadine za telefon koje možeš da postaviš na pozadinu svog smartphone.

Aplikacija Walli (Android & iOS)

walli aplikacija za pozadine

Ako tražiš aplikaciju koja je kreativna, zanimljiva i jednostavna za korišćenje onda je za tebe Walli aplikacija za pozadinu telefona. Dostupna je na Play Store-u, za Android uređaje i na App Store-u Ovo je jedna od najpopularnijih wallpaper mobilnih aplikacija za smartphone, koju koristi preko 3 miliona korisnika širom sveta.

U njoj imaš zaista ogroman izbor kreativnih i lepih pozadina za telefon (preko 1500 originalnih i visokokvalitetnih HD slika) koje možeš veoma lako postaviti na početni ekran svog pametnog telefona. To su uglavnom cool pozadine, kao na primer pozadine za telefon sa natpisima, motivi prostora i prirode, vizuali, apstraktni motivi, zatim elementi fantastike i mašte i još mnoge druge lepe pozadine za telefon.

Aplikacija je popularna iz više razloga:

  • može se koristiti na svim pametnim telefonima – mogu je preuzeti i korisnici Android telefona i korisnici iPhone-a,
  • fotografije u odgovarajućoj rezoluciji za telefone i tablete – ne moraju se seći i prilagođavati dimenzijama ručno (bez problema se prilagođavaju na početni ekran).

Veoma je jednostavna za upotrebu. Lako se postavljaju i menjaju pozadine, kategorije su pregledne, laka je za pretragu (najpopularnije, preporučene pozadine, po kolekcijama…), ne zauzima mnogo mesta u memoriji telefona. Ove osnovne funkcije dostupne su za korišćenje free verzije aplikacije, a postoji i premijum verzija koja se plaća (košta 1399 RSD) i nudi više mogućnosti. U meniju postoji dodatak My playlist, koja omogućava da se u listu dodaju fotografije koje će se same smenjivati. Za ovu funkcju potrebno je samo da kreiraš svoj nalog direktno u aplikaciji.

4K Wallpapers – Full HD Wallpapers & Backgrounds (Android)

4k Wallpaper aplikacija za pozadine za telefon

Ukoliko želiš da tvoj ekran ima jedinstven ili nešto elegantniji dizajn, naravno i kreativan wallpaper, predlažem ti da u Google Play prodavnici pronađeš aplikaciju 4K Wallpapers (obrati pažnju da je u pitanju ona sa najvećom ocenom) .
Ovo je još jedan odličan alat za menjanje besplatnih kreativnih,lepih pozadina na tvom ekranu. Iz ove aplikacije možeš izdvojiti zaista prelepe fotografije visoke rezolucije, koje su kompatibilne sa Android operativnim sistemom, a zatim ih jednostavno postaviti na početni ekran.

Ova aplikacija je definitivno dobar izbor ako voliš često da menjaš najbolje pozadine za telefon. Sve funkcije i pozadine koje želiš da koristiš u ovoj aplikaciji su besplatne, a mogućnosti neograničene. Dodatno, aplikacija će automatski odrediti veličinu tvoje pozadine na telefonu i prilagoditi sliku, što je odlična stvar jer tako štediš bateriju. Pri tome se ne gubi na kvalitetu slike i ne usporava se rad same aplikacije.

Ovo su samo neke od mogućnosti koje pruža ova besplatna aplikacija.

  • žive pozadine – zabavne i animirane pozadine ili u formi kraćeg video zapisa, koje sjajno izgledaju na svakom telefonu;
  • dvostruki ekran – istovremeno dve različite pozadine kada je telefon zaključan i kada je otključan (smenjuju se prilikom otključavanja ekrana);
  • automatska promena pozadine – automatski se menjaju fotografije i ažurira ekran novim pozadinama (sam možeš podesiti vremenski interval za promenu);
  • ekskluzivne pozadine – ovo su pokretne fotografije i postavljaju se za pozadinu kao panorama,pozadine za telefon sa natpisima
  • HD pozadine, 3D i 4D pozadine sa raznim motivima (arhitektura, crtane animacije, sport, motivacione poruke, hrana, cveće, turističke destinacije i mnoge druge).

Shvatio si da ova aplikacija ima sve što je potrebno aplikaciji za pozadine.

Dope Wallpaper HD (iOS)

Dope Wallpaper HD pozadine za Iphone

Ukoliko voliš apstraktne i umetničke fotografije, pritom imaš iPhone, Dope Wallpaper HD je jedna od najboljih aplikacija koju podržavaju samo iOS operativni sistemi. Kompatibilna je sa bilo kojim iPhone uređajem tako da sigurno ne možeš pogrešiti sa aplikacijom za ovaj smartphone. U njoj možeš pronaći veliki broj vrlo zanimljivih i artističkih fotografija sa tamnim pozadinama, koje jasno izražavaju oblike i boje.

Aplikacija se veoma lako instalira, fotografije su odlično sortirane po kolekcijama, a pozadine se jednostavno postavljaju na wallpaper. Ono što ipak ostavlja najveći utisak je upravo visoka HD rezolucija slika jer su kolekcije fotografija koje nudi ova aplikacija zaista vrhunskog kvaliteta. Karakterišu ih karikature, grafike, dizajnirani tekst, ljudska lica i figure, natpisi, hladni i apstraktni motivi, elementi fantastike, slobodna mašta i brojne druge zanimljive kolekcije.

Iako ima zaista mnogo aplikacija sa cool pozadinama za telefon, znaj da su sve – manje više slične.  Međutim, ove tri aplikacije koje sam izdvojio možemo posmatrati kao univerzalno rešenje i po mom mišljenju su definitivno najbolje. Kada budeš preuzeo odgovarajuću aplikaciju sa app store-a samo je potrebno da je instaliraš i bez ikakvog podešavanja postaviš na wallpaper. Nadam se da sam ti u ovom tekstu pomogao da bez mnogo pretrage i gubljenja vremena lako odabereš idealnu pozadinu za svoj telefon.

Zaključak

Pozadine pružaju jedinstven izgled na početnom ekranu našeg pametnog telefona. Koristimo telefon stotinu puta dnevno, a cool pozadina je prvo na šta gledamo. Umesto da pretražujete slike putem veba i preuzimate ih jednu po jednu, možete koristiti aplikacije sa lepim pozadinama prilagođene za ovu svrhu.

Mnoge pozadinske aplikacije ne samo da vam pomažu u pronalaženju npr. pozadina sa natpisima, već takođe mogu odrediti ispravnu veličinu pozadina potrebnih za vaš uređaj i čak mogu svakodnevno ažurirati vaš ekran novim lepim pozadinama. Ovde smo sastavili listu najboljih besplatnih aplikacija za pozadinu za telefon koje mogu da poboljšaju izgled vašeg uređaja.