Najlakši način za skidanje muzike na telefon sa YouTube – 2023

skidanje muzike na telefon

Voleo bi da dodaš neku pesmu u svoj telefon/tablet da bi je kasnije odslušao, ali nemaš vremena da je prebacuješ iz računara?
Postoje razne aplikacije koje ti omogućuju besplatno skidanje muzike na telefon sa YouTube. Moguće odraditi to i preko običnog internet pretraživača (kao npr. Google Chrome za mobilni telefon), bez potrebe skidanja novih aplikaciju u telefonu.
Ako želiš da naučiš kako da skidaš muziku preko telefon, pažljivo pročitaj sledeće redove i otkrićeš da je veoma lako.

Ove aplikacije za skidanje muzike na telefon se ne preuzimaju na klasičan način preko Play Store, već je potrebno da “ručno” skineš .APK fajl sa običnog internet pretraživača (npr. Google Chrome)  i instaliraš u svoj telefon. Ali nemoj da brines, nije to toliko teško kao što zvuči, uostalom, ja ću da ti objasnim korak po korak kako se instalira aplikacija za skidanje muzike.

Pre nego što započneš sa preuzimanjem aplikacije za skidanje muzike na telefon, treba da znaš takođe da tvoj Android telefon ima zaštitu koja onemogućava instalaciju APK fajlova skinutih sa nepoznatih izvora (dakle koja nisu skinuta sa Play Store), kako bi te zaštitio od mogućih virusa koja možeš da pokupiš prilikom instalacie pogrešnih programa. Potrebno je da dozvoliš svom telefonu pokretanje ovakvih fajlova kako bi mogao da instaliraš aplikacije koje ti preporučujem u ovom tekstu. U nastavku možeš da nađeš objasnjeno kako da to uradiš.
Nadam se da ti je do sada sve jasno kako skinuti muziku na telefon, a ako nije, sigurno će ti biti sve jasnije kada pročitaš dalji tekst..

U nastavku možeš kliknuti na linkove da bi odmah otišao do dela teksta kojeg želiš.

Index:

PAŽNJA Skidanje muzike sa YouTube-a zaštićeni copyright-om računa se kao zločin. Ovaj tekst vodič služi samo za informisanje. Ne želim da promovišem pirateriju i ne odgovoram u slučaju da ove informacije budu iskorišćene na pogrešan način.

Pre neko što započneš preuzimanje aplikacije za skidanje muzike (bitno)

Nepoznati izvori android

Kao što sam rekao gore, da bi omogućio intaliranje aplikacija za skidanje muzike na telefon koja nisu a Play Store-a, potrebno je da skineš zaštitu koja ti onemogućava instalaciju aplikacija sa nepoznatih izvora.

Dakle otvori Podešavanja (options) u svom Android moblinom telefonu i pronađi stavku u vezi sa Zaštitom (Security). Probaj da uočiš opciju pod nazivom Nepoznati izvori (Unknown Sources) koja, u zavisnosti od verzije Android sistema koji imaš u svom telefonu, treba da bude čekirana ili da polugica bude na ON. Ako apliciraš neke promene, potvrdi na prozor upozorenja koji će se pojaviti na ekranu.         

Sada možeš da pokreneš APK fajlove koje skidaš sa nepoznatih izvora i instaliraš u svoj telefon (kada se instalacija završi, slobodno možeš ponovo da uključiš zaštitu od instaliranja sa nepoznatih izvora).

Nešto bitno što treba da znaš, jeste da je opasno skidati aplikacije za skidanje muzike na telefon koje nisu sa zvanične google-ove prodavnice Play Store, jer je na taj način lakše da svoj telefon zaraziš nekim virusom. Zbog toga je bitno da .APK fajlove skidaš sa nekog ovlašćenog izvora kao što zvanični sajtovi te aplikacije koju bi skidao, ili direktno sa APKMirror.com.

YouTubeMP3

aplikacije za skidanje muzike na telefona sa youtube YouTubeMP3

YouTubeMP3 je jedan od najpoznatijih aplikacija za skidanje muzike na telefona sa YouTube.

Ako hoćeš da skineš YouTubeMP3 na svom Android telefonu ili tabletu potrebno je kao prvo da uđeš na glavni sajt YouTubeMP3 i pritisneš na crveno dugme DOWNLOAD YOUTUBEMP3. U slučaju da se pojavi upozorenje, slobodno možeš da pritisneš OK da bi potvrdio.

Kada se skidanje završi, pokreni fajl youtubemp3.apk koji će se pojaviti u panelu za notifikacije tvog smartfona (to je prozor koji spuštaš prelaskom prsta od gornjeg dela ekrana ka dole).
Fajlove koje si skidao u telefon možeš isto naći u Download ili u nekom File Menager-u.

Ako se pri pokretanju pojavi neka poruka greške, to znači najverovatnije da nisi omogućio na svom telefonu pokretanje aplikacija koja dolaze sa nepoznatih izvora. Klikni ovde kako bi se vratio na deo teksta gde objašnjavam kako da to uradiš.

Kada si završio sa instalacijom youtubemp3 APK fajla, možeš da pokreneš aplikaciju koja se pojavila među tvojim u meniju pod nazivom YouTubeMP3.

skidanje muzike sa Youtube

Možeš da pretražiš pesmu koju si planirao da skineš tako što ćeš pritisnuti znak lupe sive boje, koji se nalazi u gornjem desnom delu ekrana i, ukucaš naziv YouTube snimka. Izaberi od ponuđenih naslova onaj koji odgovara tebi ili klikni na lupu koja se nalazi u dole desnom delu ekrana da bi pretražio snimak. Posle toga, odaberi jedan od ponuđenih video klipova i pritisni na narandžasto dugme Download koji se nalazi sa desne strane istog.

Kada se skidanje pesme završi, mp3 fajl koji si dobio možeš da odslušaš tako što ćeš da otvoriš aplikaciju odakle obično puštaš muziku iz telefona, i potražiš među folderima naslov koji si skinuo.

TubeMate YouTube Downloader

TubeMate aplikacija za skidanje muzike na telefon

TubeMate je još jedna aplikacija za Android mobilne telefone koja omogućuje pretragu i skidanje muzike sa YouTube snimaka (i drugih). Radi na principu običnog internet pretraživača, što znači da možeš da ukucaš bilo koju web adresu i surfuješ internetom (npr. isto kao i sa Chrome ili nekim drugim internet pretraživačem).

Čemu je ova aplikacija korisna i šta omogućuje? Omogućuje ti ne samo skidanje muzike na telefon sa YouTube, nego i sa mnogih drugih poznatih sajtova kao što su npr. Facebook ili Instagram.
Jednostavno se povežeš sa bilo kojim sajtom, istražuješ, čitaš..i kad god naiđeš na neki snimak imaš mogućnost da ga skineš. Možeš da biraš različite formate kao što su MP4 svih rezolucija ili MP3, koji pretpostavljam da je tebi bitniji.

Ova aplikacija za skidanje muzike na telefon, kao što sam već napomenuo, se ne može naći na Play Store-u pa je potrebno da se povežeš sa eksternim sajtom, posvećen APK fajlovima, odakle ćeš skinuti poslednju verziju. Pronađi dakle na google APKMirror sa uobičajnog pretraživača koji koristiš na svom telefonu (npr. Chrome), otvori prvi od google-ovih rezultata da bi ušao na sajt i ukucaj u pretragu TubeMate, ili uđi ovde da ubrzaš.

TubeMate app

Kada se stranica očita i vidiš listu aplikacija, potrebno je da pronađeš najnoviju verziju (ona se uvek nalazi na vrhu, na prvom mestu liste) i pritisneš na istu. Zatim spuštaj prstom na dole dok ne naiđeš na dugme braon boje pod nazivom DOWNLOAD APK i pritisni ga da bi započeo preuzimanje.

Kada se download završi, pokreni skinuti APK fajl koji će se pojaviti u panelu notifikacija (prozor koji spuštaš kada povlačiš prstom od gornje ivice ekrana ka dole) da bi instalirao aplikaciju. Isti taj fajl takođe možeš da pronađeš i u Download folderu ili u File Menageru koji koristiš na svom telefonu.

Ako ti se pojavi neki prozor upozorenja pri pokretanju APK fajla, najverovatnije je zato što na tvom smartfonu nije uključena opcija koja dozvoljava skidanje aplikacija koja nisu sa Play Store-a. Da bi rešio ovaj mali problem, klikni ovde da bi se vratio na deo teksta gde je objašnjeno kako da to uradiš, pa probaj opet da pokreneš instalaciju aplikacije.

skidanje muzike sa youtube na telefon

Kada se instalacija završi, napokon možeš da pokreneš TubeMate koja je sada dodata među tvojim aplikcijama na home screen-u ili u meniju. Sačekaj da se očita, pritisni CANCEL u slučaju da iskoči prozor koji traži Upgrade (nije potreban ali možeš da ažuriraš ako želiš).

skidanje muzike u telefon

Da bi skinuo neku pesmu sa YouTube-a, potrebno je kao prvo da se preko aplikacije TubeMate konektuješ sa poznatim sajtom tako što ćeš da ukucaš adresu u polje za tekst ili jednostavno pritisneš tri crte koje se nalaze u gore levom uglu i izabereš YouTube među navedenim sajtovima. Potraži neku pesmu na lupi koja je u gornjem desnom uglu i pusti je.

skidanje sa youtube u telefon

Sada kada se nalaziš na stranici pesme, pritisni na crveni krug koji možeš da primetiš dole desno, sačekaj da sistem obradi zahtev, zatim izaberi koji format pesme hoćeš da skineš (u tvom slučaju AUDIO (MP3, 128k)) i ponovo pritisni na crveni krug koji se nalazi otp. na istom mestu. Ako ti iskoče prozori upozorenja, jednostavno pritisni OK i MP3 (možeš da izabereš i M4A/AAC, što je format koji od skoro zamenjuje MP3) redom, ali obrati pažnju i čekiraj kockicu pod nadznakom Don’t show this message again u oba prozora ako hoćeš da više ne budu prikazani.

Sledeći prozor upozorenja traži ti da skineš aplikaciju neku koja je potrebna TubeMate-u da pretvori video snimak u audio, pa pritisni INSTALL. Prebaciće ti se na Google Play Store sa otvorenom stranicom aplikacije. Pritisni zeleno dugme INSTALL da bi je instalirao u svom telefonu. Nakon instalacije, ovu aplikaciju možeš da zanemariš.

Sada možeš da se vratiš na TubeMate i započneš opet proces skidanja pesme objašnjen gore. Pojaviće se prozor u kom možeš da promeniš ime pesme koju skidaš, pa pritisni OK da bi započeo download.

Ako hoćeš da promeniš destinaciju gde će se muzika sačuvavati, pritisni skroz gore desno na 3 tačke i uđi u podešavanja na ikonicu zupčanika. Pritisni na stavku Audio folder i postavi destinaciju koja tebi najviše odgovara.

Sada znaš kako skinuti muziku na telefon preko TubeMate-a i promeniš destinaciju download-a. Ova aplikacija ima još drugih zanimljivih opcija, ali na tebi je da to sam otkriješ.

Skidanje muzike na telefon pomoću internet pretraživača

Ako imaš problem sa preuzimanjem aplikacije u svom telefonu, ili jednostavno ne želiš da puniš memoriju svog mobilnog telefona, postoji još jedan jednostavan način koji ti omogućuje skidanje muzike na telefon sa YouTube, a to je YTMp3 koji ti omogućuje da to odradiš online.

skidanje muzike na telefon sa youtube online

Da bi skinuo neku muziku sa YouTube bez pomoći neke aplikacije, sve što ti treba jeste običan pretraživač koji se nalazi fabrički u tvom telefonu (može da bude npr. Google Chome).

Da bi započeo svoje preuzimanje, kao prvo naravno treba da izabereš pesmu, pa pretisni ikonicu za YouTube u svom telefonu i ukucaj željeni naslov.

Nakon toga, kada si pustio pesmu, pogledaj odmah ispod videa i videćeš jednu nakrivljenu strelicu pod nazivom Deli (ili Share). Potrebno je da pretisneš istu, pa zatim na Kopiraj link (ili Copy Link), kako bi sačuvao link pesme.

Sledeće je da otvoriš sajt namenjen za skidanje muzike sa YouTube o kojem smo pričali u početku. Na sred ekrana se nalazi polje za unos linka željene pesme za skidenje, pa prstom drži na to polje dok ti se ne pojavi dugme Nalepi (ili Paste). Pretisni to dugme kako bi kopirao link koji si prethodno preuzeo sa Youtube.

Za kraj, da bi započeo skidanje svoje pesme, pretisni plavo dugme Convert kako bi preuzimanje započelo.

Nakon toga, pesma će biti automatski sačuvana u Download fascikli ili u aplikaciji za slušanje muzike u telefonu.